Πίσω

Δέσποινα Μαρσέλου (RD)
Bsc, Msc, CERT x 2

Η Δέσποινα Mαρσέλου σπούδασε στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan στην Αγγλία. Η κλινική της έρευνα με τίτλο «Θερμογένεση, Παχυσαρκία και τα Μεταβολικά Μονοπάτια των Μακροστοιχείων: Συσχέτιση με την Παχυσαρκία» βραβεύτηκε το 2004 και παρουσιάστηκε στο περιοδικό του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου.

Απέκτησε Master of Science στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με έμφαση στη διατροφική υποστήριξη και παρέμβαση σε ασθενείς με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και αυτοάνοσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου όπως Νόσο του Κρόν και ελκώδη κολίτιδα

Έχει τελέσει προϊσταμένη κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Newcastle upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία στο κέντρο διαβήτη και ενδοκρινολογίας και υπεύθυνη εκπαίδευσης και σύνταξης διατροφικών πρωτοκόλλων στο τμήμα ανοσολογίας και αλλεργίας.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετεκπαιδεύτηκε στη Φυτοφαγική διατροφή (Whole plantbased nutrition) από 2 πανεπιστήμια: το Ecornell και T.Campbell Center of Nutrition Studies (U.S) και το Winchester University (U.K) . Από το 2019 είναι επιστημονική συνεργάτις των Plant-based health professionals (U.K), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμός όπου έχει ως σκοπό την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας σε ότι αφορά την φυτοφαγική διατροφή πάντα με εμπεριστατωμένα στοιχεία,  και είναι ενεργή προσκεκλημένη λέκτορας του Winchester University (U.K). 

Είναι συνσυγγραφέας της επιστημονικής έκδοσης του βιβλίου:plant-based nutrition in clinical practice  (Hammersmith publication U.K) όπου και συμμετέχει με δικό της κεφάλαιο: Αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και φυτοφαγία. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές ομιλίες στην Ελλάδα και στην Αγγλία, και έχει υπάρξει κύρια ομιλήτρια σε ημερίδες που έχει διοργανώσει το NHS (U.K) που αφορούν την εκπαίδευση γιατρών και επαγγελματιών υγείας και το British society of lifestyle  medicine με κύρια θεματολογία τα αυτοάνοσα και το εντερικό μικροβίωμα.

Είναι κάτοχος Certificate Ευαισθητοποίησης και υποστήριξη αναπηρίας ( Disability Awareness and Support)  από το Πανεπιστήμιο Pittsburgh. Tην παρούσα περίοδο εργάζεται στο διαιτολογικό της γραφείο υπεύθυνη για την διατροφική φροντίδα ασθενών με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, αυτοάνοσα νοσήματα και νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

Κυριακή Μαρσέλου

Η Κυριακή Μαρσέλου  είναι Ολιστικός Φαρμακοποιός-Ομοιοπαθητικός με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο. Εχει με εξειδικευτεί στα Πρωτόκολλα Συμπληρωμάτων  Διατροφής και την βοτανοθεραπεια  για άτομα με χρόνιες παθήσεις. Ειναι μέλος της Βρετανικής Ομοιοπαθητικής Ένωσης της Μεγάλης Βρετανίας από το 2016. Είναι επίσης πιστοποιημένη από το πανεπιστήμιο Winchester (Ηνωμένο Βασίλειο) στο Lifestyle για άτομα που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο.

Η καριέρα της ξεκίνησε σπουδάζοντας Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Ferrara στην Ιταλία, με μεταπτυχιακή έρευνα και δίπλωμα στα Συμπληρώματα Διατροφής και την Βοτανοθεραπεία  (Master in Νatural Health, University of Ferrara, IT).

Το πάθος της για την Ολιστική Ιατρική, την ώθησε να σπουδάσει Ομοιοπαθητική στο Κέντρο Ενοποιημένης Ιατρικής (UK)  όπου και αποφοίτησε κατόπιν τετραετούς φοίτησης.

Καθώς η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας και της ολιστικής αντιμετώπισης προβλημάτων, σπούδασε  για τα οφέλη της φυτοφαγικής διατροφής (Δίπλωμα από το Winchester University, Μεγάλη Βρετανία) και της αντιφλεγμονώδους διατροφής (Δίπλωμα από το Monash University- Melbourne).

Σήμερα, εργάζεται ως Κλινική Φαρμακοποιός σε νοσοκομείο , ενώ παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτιδα του Εθνικού Κέντρου Ενοποιημένης Ιατρικής με έδρα το Bristol, Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, είναι ακαδημαϊκό μέλος του μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ενοποιημένη Ιατρική, όπου διδάσκει σε επαγγελματίες υγείας από όλη την Ευρώπη, πως η καλύτερη Συμβατική Ιατρική, μπορεί να ενσωματωθεί με επιτυχία, με τις καλύτερες συμπληρωματικές θεραπείες που βασίζονται σε επιστημονικές τεκμηριώσεις.

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο