Πίσω

Διατροφικά πρωτόκολλα και ύφεση συμπτωμάτων σε αυτοάνοσα

Σε αυτό το webinar, η Δέσποινα Μαρσέλου κλινική διαιτοολόγος με εξείδικευση στα αυτοάνοσα, παρουσιάζει περιστατικά ασθενών που διαγνώστηκαν με αυτοανοσαπου ακολουθήσαν ειδικά σχεδιασμένα πρωτόκολλα διατροφής και lifestyle πρακτικές προκειμένου να δουν ύφεση συμπτωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζονται:

-ψωριασική αρθρίτιδα

-Φλυκταινώδης ψωρίαση (σπάνιο είδος ψωρίασης)

-ελκώδη κολίτιδα

Σε ότι αφορά την ελκώδη κολίτιδα τα περιστατικά δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο περιοδικό American Journal of Lifestyle Medicine-δείτε εδώ.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική δημοσίευση, αφού ακόμα και σε ένα απλό ευερέθιστο έντερο η σύσταση που δίνεται είναι αποφυγή φυτικών ινών! Στα συγκεκριμένα περιστατικά, όχι μόνο δεν έγινε αποφυγή φυτικών ινών, αλλά σταδιακά και με συγκεκριμένους συνδυασμούς οδηγήθηκαν σε υποστήριξη του εντερικού μικροβιωματος και πλήρη αποκατάσταση. Κάτι που είναι φυσικό, αφού την υγεία του εντέρου (και την αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής) έχει αποδειχτεί από εμπεριστατωμένες μελέτες και πολυπληθή βιβλιογραφία ότι την “κρατάει” η ποικιλία φυτικών ινών, που προάγει λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου.
Εππλέον δημοσιεύτηκε από τη Physicians Committee for Responsible Medicine, έναν πολύ σημαντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Ουάσιγκτον, ο οποίος απαρτίζεται από 17 χιλιάδες γιατρούς παγκοσμίως και σχεδόν 1 εκατομμύριο μέλη και υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, με στόχο το πολύ σημαντικό έργο του να αλλάξουν τον τρόπο που οι γιατροί αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία και καρκίνο, με εναλλακτικούς τρόπους και επιστημονικές μεθόδους, με έμφαση στην πρόληψη των ασθενειών και στα οφέλη της φυτοφαγίας.

 

Αυτό το περιεχόμενο είναι αποκλειστικά για μέλη επιπέδου !Premium.
Σύνδεση Εγγραφείτε τώρα

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα Αυτοάνοσα και Μετεκπαίδευση την φυτοφαγία. Συνεργάτης του Winchester University και συν-συγγραφέας της επιστημονικής έκδοσης: “Φυτοφαγία στην Κλινική Πράξη”. Trauma-informed.

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο