Πίσω

Veganize January: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την Vegan διατροφή (4 Βίντεο)

Παρακολουθείστε 4 αποκλειστικά webinars με  εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα:

  • Eνδιαφέρεστε να μάθετε για την vegan διατροφή και πώς συμβάλλει στην ευημερία του πλανήτη;
  • Να καταρρίψετε μύθους που θέλουν την φυτική διατροφή να μην είναι πλήρης; Από που παίρνουν εντέλει την πρωτεΐνη τους οι φυτοφάγοι; Έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα ή μήπως χρειάζονται ειδικοί συνδυασμοί;
  • Τι γίνεται με το ασβέστιο και τα ωμέγα-3. Μπορούν να μας καλύψουν σε επάρκεια οι φυτικές τροφές;
  • Έχω ευερέθιστο έντερο. Μπορώ να κάνω φυτική διατροφή; Μάθε διατροφικές τεχνικές

Με ημερήσια παραδείγματα σε μενού ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα!

Η υιοθέτηση μιας προσέγγισης vegan διατροφής όχι μόνο ωφελεί την ατομική υγεία αλλά συμβάλλει σημαντικά και στην ευημερία του πλανήτη. Μια φυτική διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και όσπρια, παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ενώ μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ορισμένοι καρκίνοι.

Οι φυτικές δίαιτες είναι συνήθως χαμηλότερες σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, προάγοντας την καρδιαγγειακή υγεία και διατηρώντας ένα υγιές βάρος. Επιπλέον, ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του βιγκανισμού είναι βαθύς, καθώς απαιτεί σημαντικά λιγότερους φυσικούς πόρους, όπως νερό και γη, και παράγει λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τη συμβατική κτηνοτροφία. Επιλέγοντας εναλλακτικές λύσεις με βάση τα φυτά, τα άτομα συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στη μείωση της αποψίλωσης των δασών και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Τελικά, η υιοθέτηση ενός vegan τρόπου ζωής ευθυγραμμίζει την προσωπική ευημερία με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ενισχύοντας μια ολιστική και συμπονετική προσέγγιση για τη διατροφή τόσο του σώματος όσο και του πλανήτη.

Βιογραφικό:

Η Δέσποινα Μαρσέλου, κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα. Είναι συνσυγγραφέας της επιστημονικής έκδοσης του βιβλίου:plant-based nutrition in clinical practice  (Hammersmith publication U.K) όπου και συμμετέχει με δικό της κεφάλαιο: Αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και φυτοφαγία. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές ομιλίες στην Ελλάδα και στην Αγγλία, και έχει υπάρξει κύρια ομιλήτρια σε ημερίδες που έχει διοργανώσει το NHS (U.K) που αφορούν την εκπαίδευση γιατρών και επαγγελματιών υγείας και το British society of lifestyle  medicine με κύρια θεματολογία τα αυτοάνοσα και το εντερικό μικροβίωμα. Δείτε Περισσότερα

Αυτό το περιεχόμενο είναι αποκλειστικά για μέλη επιπέδου !Premium.
Σύνδεση Εγγραφείτε τώρα

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα Αυτοάνοσα και Μετεκπαίδευση την φυτοφαγία. Συνεργάτης του Winchester University και συν-συγγραφέας της επιστημονικής έκδοσης: “Φυτοφαγία στην Κλινική Πράξη”. Trauma-informed.

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο