Πίσω

Εύκολο Buddha μπολ με γλυκοπατάτα και κινόα

Εάν αναζητάτε ένα γρήγορο γεύμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, μην ψάχνετε άλλο. Αυτή η συνταγή είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα σας, έτοιμη να ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σας και να σας προσφέρει μια σειρά θρεπτικών συστατικών σε μόλις 20 λεπτά.

Για τη σαλάτα:
-150 γρ κινόα
-1 γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια
-2 μεγάλες χούφτες λαχανίδα (kale)
-χυμό από ένα λεμόνι
-1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε φέτες
-λίγο ελαιόλαδο
-πρέζα θαλασσινό αλάτι & μαύρο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ μουστάρδα-ταχίνι:
-2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
-Χυμός από ½ λεμόνι
-1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
-1 κουταλάκι του γλυκού μελάσα
-2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό

-1 κ.ς. λιναρόσπορος αλεσμένος

Μέθοδος:

1. Ξεπλύνετε την κινόα με κρύο νερό. Βάλτε τη σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε με νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

3. Βάζετε το λάχανο σε ένα μπολ, στύβετε το χυμό λεμονιού, περιχύνετε ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια, κάντε μασάζ για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί.

4. Για το ντρέσινγκ, χτυπήστε ελαφρά το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon, τη μελάσα, τον λιναρόσπορος και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά το βραστό νερό.

5. Τοποθετήστε τη μαγειρεμένη γλυκοπατάτα, τη λαχανίδα, την κινόα και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή. Μετεκπαίδευση στις Συμπληρωματικές Θεραπείες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο