Πίσω

Μεσογειακή μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό

Η Μεσογειακή μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό δεν είναι μόνο μια λαχταριστή συνταγή, αλλά επίσης προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά:

Ντοματίνια: Είναι γεμάτα λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.

Βασιλικός: Πλούσιος σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θεωρείται ότι συμβάλλει στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Κρεμμύδι και Σκόρδο: Και τα δύο περιέχουν συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και δρουν προστατευτικά έναντι διάφορων ασθενειών.

Ελαιόλαδο: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προσφέρει ωφέλιμα λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για την καρδιαγγειακή υγεία και τη μείωση του ρίσκου φλεγμονής.

Κάπαρη: Παρέχει φυτικές ίνες και πολλαπλά θρεπτικά στοιχεία, υποστηρίζοντας την πεπτική υγεία και παρέχοντας αντιοξειδωτική προστασία.

 

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για σερβίρισμα
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο σε πολυκόφτη
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες μπούκοβο
450γρ. ζυμαρικά επιλογής
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
4-5 φλιτζάνια νερό
500 ml ντοματίνια
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, κομμένο
¼ φλιτζάνι κάπαρη στραγγισμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη vegan παρμεζάνα

 

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο νερό. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, για 3 με 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε τα ντοματίνια, χωρίς να ανακατέψετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος, και μαλακώσουν τα ντοματίνια, προσθέτετε την κάππαρη το ελαιόλαδο, και αν χρειάζεται αλατίζετε.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος.

Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος τα στραγγίζετε . Προσθέστε στα ζυμαρικά σας στην σάλτσα με τα ντοματίνια, και τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρετε αμέσως με vegan παρμεζάνα και πιπέρι, κατά βούληση.

Tip: Αν επιθυμείτε περισσότερη πρωτεΐνη, μπορείτε να ανακατέψετε σε ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια ή άσπρα φασόλια. Αν σας αρέσουν τα χόρτα, προσθέστε μερικές χούφτες ρόκα ή σπανάκι στο τέλος.

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή. Μετεκπαίδευση στις Συμπληρωματικές Θεραπείες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο