
Brainstorm podcast: Χτίζοντας ένα ανθεκτικό μικροβίωμα – Το πιάτο ως ασπίδα!
Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και στο πρώτο Brainstorm Podcast της σεζόν, η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση τα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, και μία εκ των ιδρυτριών του Create Health, μιλά για το μικροβίωμα του εντέρου που επηρεάζει την πέψη, τη διάθεση και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και μας δείχνει πώς να «ταΐσουμε» τα καλά μας μικρόβια, ώστε να μας φροντίσουν. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο:
-Τι κάνει καλό στο μικροβίωμα
-Τι δεν το βοηθάει
-Ποιες τροφές, πρακτικές και ποια διατροφή φαίνεται να είναι πιο βοηθητική
-Πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε αν πάρουμε αντιβίωση
-Τι να προσέχουμε με βάση τις έρευνες
και σε πολλά ακόμη που θα σας φανούν χρήσιμα!
Σε έναν κόσμο όπου τα social media είναι γεμάτα με αντικρουόμενες συμβουλές υγείας, είναι εύκολο να νιώσει κανείς μπερδεμένος, αγχωμένος ή ακόμα και φοβισμένος για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Εδώ, στο Brainstorm Podcast, ακολουθούμε μια διαφορετική προσέγγιση. Αντί να επικεντρωνόμαστε σε περιοριστικούς κανόνες και απαγορεύσεις, εξετάζουμε επιστημονικά δεδομένα που φέρνουν ηρεμία και σας δίνουν τη δύναμη να παίρνετε ενημερωμένες αποφάσεις, χωρίς να σας γεμίζουμε άγχος.