Η σημασία της πρωτεΐνης, της ποιότητας διατροφής και των lifestyle πρακτικών στην εμμηνόπαυση
Webinar με την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, η οποία:
- Μιλάει για τη σημασία της πρωτεΐνης και το είδος αυτής
- Δείχνει τη σύνδεση διατροφής, ανοσίας και υγιεινών πρακτικών τρόπου ζωής
- Εξηγεί πώς η σωστή επιλογή τροφών μπορεί να τροφοδοτήσει τον οργανισμό και να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό
- Τονίζει τον σημαντικό ρόλο της ανοσίας στην προστασία του οργανισμού και στο πώς μπορεί να γίνει αποτελεσματική ενδυνάμωση
- Μας δείχνει τον τρόπο ενίσχυσης τα ευεξίας με πολλά διατροφικά και ολιστικά tips and tricks που θα βοηθήσουν σε αυτό το διαφορετικό στάδιο της ζωής
Βιογραφικό
Η Δέσποινα Mαρσέλου είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγο με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα αυτόανοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγική διατροφη
Επιστημονική συνεργάτης των Plant-based health professionals (U.K), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός όπου έχει ως σκοπό την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας σε ότι αφορά την φυτοφαγική διατροφή πάντα με εμπεριστατωμένα στοιχεία, και είναι ενεργή προσκεκλημένη λέκτορας του Winchester University (U.K).
Είναι συν–συγγραφέας της επιστημονικής έκδοσης του βιβλίου Plant-based Nutrition in Clinical Practice (Hammersmith publication U.K) όπου και συμμετέχει με δικό της κεφάλαιο: Αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και φυτοφαγία. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές ομιλίες στην Ελλάδα και στην Αγγλία και έχει υπάρξει κύρια ομιλήτρια σε ημερίδες που έχει διοργανώσει το NHS (U.K) που αφορούν την εκπαίδευση γιατρών και επαγγελματιών υγείας και το British society of lifestyle medicine με κύρια θεματολογία τα αυτοάνοσα και το εντερικό μικροβίωμα.