Κρεμώδες παγωτό χωρίς ζάχαρη
Είναι η εποχή της φράουλας και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τις εντάξουμε στα γεύματά μας ώστε να λάβουμε τα θρεπτικά συστατικά τους και να υποστηρίξουμε την υγεία μας.
Αφεθείτε στη γεύση της Άνοιξης με αυτό το λαχταριστό παγωτό μπανάνας με φρέσκες φράουλες! Η γεύση τους συμπληρώνει τέλεια την κρεμώδη υφή του σπιτικού παγωτού μπανάνας. Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο μόνο από κατεψυγμένες μπανάνες, ώριμες φράουλες, λίγο λεμόνι και μελάσα.
Μια νόστιμη αλλά και χωρίς ενοχές απόλαυση γεμάτη απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, καθώς και υψηλή σε σίδηρο από την προσθήκη της μελάσας. Αυτή η συνταγή είναι δανική για πρωινό και επιδόρπιο!
Συστατικά
2 μπανάνες κατεψυγμένες
2 φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μελάσα
Φυτικό γάλα, όσο χρειάζεται για ανακάτεμα
Προτεινόμενες γαρνιτούρες
-Φρέσκα φρούτα επιλογής
-Ξηροί καρποί (ανάλατοι & ωμοί)
-Γκρανόλα
-Τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
-Κακάο nibs
-Βούτυρο ξηρών καρπών
-Σπόροι Chia
Διαδικασία
Προσθέστε τις μπανάνες, τις φράουλες, το χυμό λεμονιού, τη μελάσα και 1 κουταλιά της σούπας φυτικό γάλα γάλα σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε, προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας γάλα τη φορά, όσο χρειάζεται, μέχρι να σχηματιστεί μια υφή παρόμοια με αυτή του παγωτού μηχανής.
Μεταφέρετε το παγωτό σε μπολ. Προσθέστε γαρνιτούρες της επιλογής σας και απολαύστε αμέσως.
Σημείωση: Ο ευκολότερος τρόπος για να παγώσετε και να αποθηκεύσετε τις μπανάνες είναι να τις ξεφλουδίσετε και να τις κόψετε σε κομματάκια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, παγώστε τα για 2 ώρες και μεταφέρετέ τα σε αεροστεγές δοχείο. Φυλάξτε τα στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε.
Καλή σας απόλαυση!