Πίσω

Καλοκαιρινό αντιοξειδωτικό smoothie με μούρα

Το καλοκαίρι, τα smoothies είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για δροσιά, αλλά και θρεπτικά συστατικά σε ένα ποτήρι. Κι όπως είναι γνωστό, μια από τις πιο αντιοξειδωτικές προσθήκες είναι τα μούρα, που θα σας χαρίσουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά σε μεγάλες ποσότητες, προκειμένου να έχετε ενέργεια και να είστε περισσότερο θωρακισμένοι απέναντι στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Καλό είναι πάντα στα smoothies σας να αρπάζετε την ευκαιρία να προσθέτετε και λαχανικά εκτός από φρούτα, για να αντισταθμίσετε τα σάκχαρα των φρούτων, αλλά και για μεγαλύτερη ποικιλία φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Σε αυτό το smoothie δοκιμάσαμε το σπανάκι, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με όποιο λαχανικό επιθυμείτε.

Υλικά
1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα της αρεσκείας σας (μύρτιλα, βατόμουρα, σμέουρα κ.ο.κ.)
1 μικρή, ώριμη μπανάνα
½ φλιτζάνι φυτικού ροφήματος χωρίς ζάχαρη
1 χούφτα σπανάκι
¼ του φλιτζανιού γιαούρτι καρύδας
¼ του φλιτζανιού γκρανόλα
1/3 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 παγάκια

Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα μούρα και το σπανάκι σας –αν μπορείτε, προτιμήστε τα βιολογικά. Καθαρίστε την μπανάνας σας και προσθέστε τη σε ένα μπλέντερ μαζί με τα μούρα. Προσθέστε ένα-ένα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη γκρανόλα και τα παγάκια.

Χτυπήστε στο μπλέντερ τα υλικά σας και αδειάστε τα σε ένα μεγάλο ποτήρι. Προσθέστε τα παγάκια, γαρνίρετε με τη γκρανόλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χωρίς γλουτένη) και το smoothie σας είναι έτοιμο.

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα Αυτοάνοσα και Μετεκπαίδευση την φυτοφαγία. Συνεργάτης του Winchester University και συν-συγγραφέας της επιστημονικής έκδοσης: “Φυτοφαγία στην Κλινική Πράξη”. Trauma-informed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο