Πίσω

Εορταστική σαλάτα με κόκκινο λάχανο, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι και άγρια κάππαρη

Αν δώσετε βάση στις σαλάτες σας στα εορταστικά –κι όχι μόνο- τραπέζια, μπορούν πολύ εύκολα να κλέψουν την παράσταση και να γεμίσουν τα πιάτα των καλεσμένων σας –και το δικό σας- χαρίζοντάς σας εκτός από γεύση και μπόλικα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Το κέρδος μάλιστα είναι μεγάλο, καθώς μια ωραία και νόστιμη σαλάτα θα σας γλιτώσει από την υπερφαγία των λιπαρών και ταυτόχρονα θα «ταΐσει» το έντερό σας με φυτικές ίνες, σε μια περίοδο που… περνάει δύσκολα.

Η συγκεκριμένη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, έχει κι ένα «μυστικό» υλικό που αγαπάμε πολύ: την άγρια κάππαρη Elettra. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία αντιοξειδωτικά, μέσα σε πολυφαινολικό ελαιόλαδο από την Κλεισούρα Μεσσηνίας, μαζί με ξίδι και ανθό θαλασσινού αλατιού Μάνης Πελοποννήσου και απογειώνει τη γεύση, όπου κι αν την προσθέσετε, κάνοντάς τη πιπεράτη και πιο έντονη, χωρίς φυσικά να χρειαστεί να βάλετε έξτρα αλάτι.

Υλικά (για 4 μερίδες)
1/4 μικρού κεφαλιού (περίπου 250-300g) κόκκινο λάχανο
2 πολύχρωμες πιπεριές (1 κόκκινη και 1 κίτρινη), κομμένες σε λωρίδες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 κ.σ. άγρια κάππαρη Elettra, καλά στραγγισμένη
2-3 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισμένο (προαιρετικά για τραγανότητα)

Για τη σος
1 κ.σ. μελάσα
3 κ.σ. έξτρα παθρένο ελαιόλαδο Elettra
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. θυμάρι

Εκτέλεση
Κόβετε το κόκκινο λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κόκκινο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τον φρέσκο μαϊντανό.

Ανοίγετε την άγρια κάππαρη, την στραγγίζετε καλά και την προσθέτετε στη σαλάτα. Καβουρντίζετε ελαφρώς το φιλέ αμυγδάλου σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.

Για τη σος, ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολ την μελάσα, το ελαιόλαδο, την γλυκιά πάπρικα και το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Στη σαλάτα με το λάχανο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάππαρη. Περιχύνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος, πασπαλίστε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα για επιπλέον τραγανότητα.

Τip
Το ελαιόλαδο Elettra είναι βιολογικό και υψηλής ποιότητας, καθώς ανήκει στην κατηγορία του υψηλά φαινολικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, που προστατεύει τα λιπίδια του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Σε συνδυασμό με το κόκκινο λάχανο, βοηθάει να απορροφήσουμε καλύτερα τις λιποδιαλυτές βιταμίνες του, όπως τη βιταμίνη Κ. Εναλλακτικά μπορείτε να το συνδυάσετε και με άλλες πηγές καλών λιπαρών, όπως το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί.

Το Create Health είναι η 1η οργανωμένη ψηφιακή κοινότητα όπου μέσω webinars, podcast, εκπαιδευτικών ομιλιών, εκπαιδευτικών συνεντεύξεων και εξειδικευμένων courses θα ανακαλύψετε έναν θησαυρό πόρων που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να στηρίξουν το ταξίδι σας προς την ελευθερία και την υγεία. Θα εμβαθύνουμε σε θέματα που περιλαμβάνουν την διατροφική φροντίδα, τη φυσική κατάσταση, την ψυχική ανθεκτικότητα και τη συναισθηματική ευεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο