Κριθαράκι ολικής με σαφράν, λαχανικά και κάππαρη
Ένα άκρως μεσογειακό πιάτο με φανταστικά αρώματα και γεμάτο αντιοξειδωτικά για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας! Και ως γαρνιτούρα: εξαιρετική άγρια κάππαρη μέσα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELETTRA @elettra_olive_oil
Εσείς γνωρίζατε για το υψηλά φαινολικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELETTRA; Ένα πολυβραβευμένο προϊόν παραδοσιακής διαδικασίας που ανήκει στην κατηγορία του υψηλού φαινολικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου με >5mg πολυφαινολών ανά 20gr!! Η υψηλή του περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, οφείλεται για τις ισχυρές καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές του ιδιότητες καθώς και την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική του δράση. Η άγρια κάπαρη ELETTRA, είναι ένα κορυφαίο αντιοξειδωτικό καθώς βρίσκεται μέσα στο πολυφαινολικό ελαιόλαδο ELETTRA.
Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Συστατικά:
-200γρ κριθαράκι ολικής
-2 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELETTRA
-1 κ.σ. εξαιρετική άγρια κάππαρη ELETTRA
-1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
-1 κ.γ κάρυ
-1 κ.γ σαφράν
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 πράσινα κρεμμυδάκια
-300γρ. φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή βιολογική
-1 χούφτα ντοματίνια
-500ml νερό
-Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
-Ένα ματσάκι μαϊντανό για γαρνιτούρα
Οδηγίες:
Culinary tip ιατρικής μαγειρικής: Συνθλίβουμε με μαχαίρι είτε σε γουδί το ωμό βιολογικό σκόρδο 10 λεπτά πριν το μαγείρεμα προκειμένου να απελευθερωθεί το αντιοξειδωτικό αλλισίνη και να διατηρηθεί κατά το μαγείρεμα! Η αλλισίνη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ωστόσο, με το μαγείρεμα οι ιδιότητες της καταστρέφονται. Επομένως, επωφεληθείτε από τον κανόνα των 10 λεπτών για να διατηρήσετε τα οφέλη του σκόρδου.
Προσθέτουμε: γλυκιά πάπρικα, κάρυ, σαφράν και το σκόρδο! Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε φρέσκο κρεμμυδάκι. Έξτρα τιπ: Για άτομα με ευερέθιστο έντερο χρησιμοποιήστε μόνο το πράσινο μέρος! Σοτάρουμε τα μπαχαρικά και το κρεμμυδάκι σε λίγο νερό.
Προσθέτουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε μαζί με λίγο αλάτι. Προσοχή στο αλάτι καθώς στο τέλος θα μπει κάππαρη! Μόλις πάρει βράση το νερό μας, προσθέτουμε κριθαράκι ολικής.
Στην συνέχεια προετοιμάζουμε λίγα ντοματίνια για έξτρα λυκοπένιο! Καθώς και σάλτσα αρωματισμένη με μελάσα ώστε να μειωθεί η οξύτητα της ντομάτας! Τέλος, βάζουμε την εξαιρετική άγρια κάππαρη ELETTRA και λίγο από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που είναι βουτηγμένη! Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό για έξτρα γεύση αλλά και έξτρα σίδηρο!
Ένα άκρως μεσογειακό πιάτο! Καλή όρεξη!