Πίσω

Vegan κιμάς από φακές και μελιτζάνα με κους κους

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα από τα πιάτα που πολλοί έχουν συνδέσει με τα παιδικά τους χρόνια και που σήμερα, ακόμη κι αν κάποιος αποφεύγει το κρέας, μπορεί να τα απολαύσει με vegan κιμά σόγιας. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το πάμε ακόμη πιο φυσικά, με κιμά από φακές με μελιτζάνα, που θα δώσει σίγουρα άλλη χροιά στο πιάτο, ενώ μπορείτε να απολαύσετε ακόμη και χωρίς ζυμαρικά!

Ο vegan κιμάς από φακές με μελιτζάνα είναι μια εξαιρετική επιλογή που συνδυάζει την πλούσια γεύση των λαχανικών με την πλούσια θρεπτική αξία της φακής. Η μελιτζάνα προσδίδει βάθος και αρώματα στο πιάτο, ενώ το κους κους κάνει την βάση του γεύματος ελαφριά και ελαστική, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Δοκιμάστε το σκέτο, με ζυμαρικά ολικής, πάνω σε γλυκοπατάτες ή με κους κους όπως το δοκιμάζουμε σε αυτή τη συνταγή και δείτε πόσο χορταστικό και πλούσιο γεύμα είναι.

Υλικά
1 φλιτζάνι φακές
1 μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κους κους
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Elettra
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1/2 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες (ή χυμό ντομάτας)
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Βάλτε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε τις για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε τη μελιτζάνα. Σοτάρετε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο (αφού πρώτα το έχετε ψιλοκόψει και αφήσει για 10 λεπτά να απελευθερώσει αλισίνη) και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά (κανέλα, κύμινο) και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέστε στις φακές, τη μελιτζάνα και τις ντομάτες στο τηγάνι. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.

Βράστε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του κους κους και ανακατέψτε για να φουσκώσει.

Σερβίρετε τον κιμά από φακές και μελιτζάνα πάνω από το κους κους και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και χυμό λεμονιού για επιπλέον φρεσκάδα.

Το Create Health είναι η 1η οργανωμένη ψηφιακή κοινότητα όπου μέσω webinars, podcast, εκπαιδευτικών ομιλιών, εκπαιδευτικών συνεντεύξεων και εξειδικευμένων courses θα ανακαλύψετε έναν θησαυρό πόρων που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να στηρίξουν το ταξίδι σας προς την ελευθερία και την υγεία. Θα εμβαθύνουμε σε θέματα που περιλαμβάνουν την διατροφική φροντίδα, τη φυσική κατάσταση, την ψυχική ανθεκτικότητα και τη συναισθηματική ευεξία.

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο