Πίσω

Σαλάτα με ενταμάμε, σπόρους, αβοκάντο και λαχανικά για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Η σόγια και άλλα τρόφιμα πλούσια σε φυτοοιστρογόνα, όπως οι ξηροί καρποί, μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των μεταβαλλόμενων επιπέδων οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση. Ακόμη, ο κολοκυθόσπορος προσφέρει βασικές βιταμίνες και ενώσεις για τη βελτίωση της συνολικής υγείας, που είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στην εμμηνόπαυση και μετά, από μαγνήσιο και ψευδάργυρο, μέχρι καλά λιπαρά και φυτοστερόλες. Σημειώστε ότι τα καλά λιπαρά βοηθούν στην καρδιαγγειακή υγεία, η οποία χρειάζεται λίγη προσοχή παραπάνω σε αυτή τη φάση, ενώ οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη από φυτικές πηγές χαρίζουν κορεσμό, ώστε να μην υπάρξει αύξηση βάρους, αλλά και ενέργεια, που μπορεί συχνά να είναι μειωμένη σε αυτή τη φάση.

Όλα αυτά θα τα βρείτε στην παρακάτω πεντανόστιμη συνταγή για σαλάτα με φασόλια σόγιας, αβοκάντο, λαχανικά, σπόρους και φρούτα. Ένα πάρτι φυτικών ινών που περιέχει όλα αυτά που πρέπει να περιλαμβάνουν όλα σας τα γεύματα για μια ισορροπημένη διατροφή σε αυτή τη φάση, από φυτικές πηγές.

Υλικά
1,5 φλιτζάνι φασόλια σόγιας που θα έχετε πλύνει και μουλιάσει αποβραδίς
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
½ φλιτζάνι σπανάκι
½ φλιτζάνι λαχανίδα
1 μικρό αγγούρι
½ φλιτζάνι μπρόκολο
1 κ.σ. κουκουνάρι
½ πράσινο μήλο

Για το ντρέσινγκ
1/2 φλιτζάνι ώριμο αβοκάντο (υπολογίστε 1/2 αβοκάντο μετρίου μεγέθους)
​3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. φυτικό γιαούρτι (προαιρετικό)
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, μικρή, ψιλοκομμένη
4 κ.σ. νερό για αραίωμα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σόγιας να βράσουν για περίπου 1 ώρα, ξαφρίζοντας. Στο μεταξύ πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα φρούτα μας. Βάζουμε και το μπρόκολο να βράσει ή το μαγειρεύουμε στον ατμό και κόβουμε σε φέτες λεπτές το πράσινο μήλο και το αγγούρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά: το σπανάκι, τη λαχανίδα, το μπρόκολο, το αγγούρι, το μήλο, τα φασόλια σόγιας και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, λιώνοντας το ώριμο αβοκάντο και ανακατεύοντάς το καλά με το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά ή τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ.

Το Create Health είναι η 1η οργανωμένη ψηφιακή κοινότητα όπου μέσω webinars, podcast, εκπαιδευτικών ομιλιών, εκπαιδευτικών συνεντεύξεων και εξειδικευμένων courses θα ανακαλύψετε έναν θησαυρό πόρων που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να στηρίξουν το ταξίδι σας προς την ελευθερία και την υγεία. Θα εμβαθύνουμε σε θέματα που περιλαμβάνουν την διατροφική φροντίδα, τη φυσική κατάσταση, την ψυχική ανθεκτικότητα και τη συναισθηματική ευεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο